facebook

НЕБО ЗАКРИЮТЬ! Ракетам не пройти: це кінець терору — Зеленський все вирішив, прямо на Рамштайні! Ми врятовані!

11 жовтня у Брюсселі відбувається зустріч Контактної групи з питань оборони України (формат «Рамштайн»), а також зустріч міністрів оборони країн НАТО і засідання Ради Україна-НАТО.

Під час свого виступу на засіданні у форматі «Рамштайн» в Брюсселі, Президент України Володимир Зеленський закликав посилити протиповітряну оборону України та зауважив, що це може сприяти наближенню до завершення війни та стане провалом ключової стратегії РФ – «стратегії терору». Це було сказано Президентом Зеленським під час його першої особистої участі у засіданні «Рамштайну» у середу.

«Протиповітряна оборона – це суттєва частина відповіді на питання, коли закінчиться ця війна, і чи вона закінчиться справедливо для України», — наголошує Володимир Зеленський.

За словами президента, що цієї зими Росія намагатиметься повторити свої тактики зі знищення української інфраструктури, «але з чіткими висновками і з більшими терористичними зусиллями».

Глава держави зауважив, що «кожен може бачити, що дає захист неба».

«Це гарантія, що у містах буде нормальне життя, буде економіка. Протиповітряна оборона дальньої дії також може гарантувати функціонування наших коридорів у Чорному морі і Дунайському регіоні. Протиповітряна оборона гарантує, що російські літаки не будуть здатні досягти наших українських кордонів і таким чином вона вирішить проблему російських керованих бомб», – зазначив Зеленський.

Він підкреслив, що зараз необхідний «поштовх і крок вперед» у наданні систем ППО Україні, оскільки це стане провалом ключової стратегії РФ – «стратегії терору».

Нам потрібно, зазначив глава держави, «щоб діти могли навчатися у школах, а не лише онлайн, і нам потрібно, щоб люди жили не лише від одного будильника до іншого, а й виходячи зі своїх планів на дні, тижні. Коли це станеться, більшість наших людей, які знайшли тимчасовий притулок за кордоном, почнуть повертатися».

«Ми маємо виграти зимову битву з терором, і ми можемо виграти її, а разом із нею ми можемо виграти битву за те, як і на чиїх умовах закінчиться ця війна», — додав Зеленський.

«Нам необхідно вирвати з рук Росії цей інструмент, інструмент терору. І відповідь – ППО та інші види озброєнь, список яких ми обговоримо у моїй команді, ми, звичайно ж, поділимося з вами. І насамперед, будь ласка, пам’ятайте, що це не лише допоможе нам покласти справедливий кінець війні, а й убереже від війни вас, ваші кордони та межі ваших союзників», — підсумував президент.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що Україна розраховує від зустрічі Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн» оголошень щодо протиповітряної оборони, далекобійної зброї і артилерії. Про це він заявив, прибувши на зустріч міністрів оборони країн НАТО у Брюсселі.

«Є пріоритети: системи протиповітряної оборони, оборонний щит. Це не просто слова, а дуже конкретні речі, і ми потребуємо їх у дуже конкретних географічних точках нашої землі, щоб зберегти енергетичну мережу, людей, зерно і маршрути його постачання до Африки, Азії, світу», – сказав Зеленський.

Також, за його словами, йдеться про далекобійні ракети, далекобійну зброю.

«Неважливо, як назвати, проблема у тому, як це дістати. Тому що ми потребуємо цього з основної причини – витіснити Росію з нашої землі», – сказав він.

«І третя річ: як захищати, як просто стояти щодня і оборонятися. Це не про контрнаступ. Контрнаступ – це один напрямок, але потрібно також оборонятися, бо по той бік – Росія, велика армія терористів», – сказав Зеленський.

Він пояснив, що йдеться про потреби в артилерії.

Джерело.

Close