facebook

Акаунти на 104.ua заблокували: у Нафтогазі повідомили, як передати покази лічильника за газ — інструкція

Тепер показання лічильника за газ потрібно передавати за новими правилами.

Користувачі з України висловили своє невдоволення щодо неможливості передачі свідчень лічильника після переходу на послуги “Нафтогазу”. Їхні акаунти на 104.ua були заблоковані, і вони втратили дані про свої платіжки. У відповідь на одну зі скарг, “Нафтогаз” опублікував інструкцію у своєму офіційному обліковому записі у Facebook про те, як передати свідчення лічильника.

В компанії рекомендують знайти свій особовий рахунок, перейшовши в чат GASUA і вибравши пункт “№ особового рахунку” (де потрібно вказати ЄІС-код), або на сайті gas.ua, де можна знайти розділ “Дізнатися номер рахунку” (також необхідно вказати ЄІС -код).

ЄІС-код, відомий як “персональний газовий номер” об’єкта газопостачання (точки обліку об’єкта газопостачання), складається з 16 символів, включаючи букви та цифри. Наприклад: 56XM19A205987456. ЄІС-код можна знайти у таких місцях:

В особистому кабінеті оператора ГРС (облгазу) у розділі, пов’язаному з особистими даними.
У договорі про постачання газу, якщо у вас є копія у паперовому форматі (заява-приєднання є невід’ємною частиною договору та має містити ЄІС-код).
У рахунку розподіл газу.
Щоб уникнути помилок у платіжках, важливо самостійно вносити показання лічильника щомісяця з 28 по 5 число. Навіть якщо ви не використовуєте газ протягом місяця (наприклад, не живете в будинку), але не хочете припиняти його надання, вам все одно слід передавати поточні показання лічильника щомісяця (навіть якщо вони не змінюються).

“Побутовий споживач, який має договір розподілу природного газу, який обчислюється за лічильником, повинен регулярно, щомісяця, збирати актуальні дані про показання газового лічильника та надавати їх протягом перших п’яти днів наступного місяця”, – йдеться у повідомленні.

Джерело.

Close