facebook

Вже з 1 листопада: українці почнуть отримувати від 36 422 грн

Вже з першого листопада українці почнуть отримувати від 36 422 гривень.

Люди, які внаслідок російської агресії залишилися без житла, незабаром почнуть отримувати житлові сертифікати в рамках програми е-Відновлення. Про це повідомляє голова Комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Ольга Шуляк.

З 1 листопада починає повноцінно працювати програма компенсації за повне знищення майна. Наразі надійшло понад 4300 заявок, з них половина потрапляє на Харківську область та більша частина на Київську.

Вона додала, що комісії вже проводили обстеження, за результатами яких сформовано майже 200 житлових сертифікатів. Поміняти їх на житло можна з 1 листопада.

Можна вибрати будь-який тип нерухомості у будь-якому місті України. Якщо людина втратила власних ом, то миє вибрати або сертифікат і обміняти його на квартиру, або отримати гроші та відбудувати нове житло на своїй земельній ділянці.

Як зазначається, влада встановила середню вартість квадратного метра 36 422 гривень, проте вона керується трьома коефіцієнтами:

– регіональний – знищене житло у різних містах має різницю у вартості;

– кількість кімнат – квадратний метр в однокімнатних квартирах дорожча, ніж у чотирикімнатних;

– вік зруйнованого будинку – старий чи новобуд.

Є умова – одержане житло не можна продавати п’ять років.

Джерело.

Close