facebook

Мобілізація у листопаді та грудні: до чого готуватися

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну по країні оголошений військовий стран та загальна мобілізація.

Цього місяця запрацював єдиний електронний реєстр “Оберіг”, де зберегається уся потрібна інформація про військовозобов’язаних громадян. Дані підтягуються автоматично з різних джерел.

Про те, хто може бути мобілізований цієї осені та які зміни розповідає сайт Фокус.

Реєстр призовників “Оберіг”, як зазначає міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, є закритою системою і надійно захищена від витоку інформації та корупції.

Завдяки новому реєстру не потрібно буде особисто приходити до ТЦК для оновлення даних. Уся потрібна інформація автоматично буде надходити до реєстру. З’явилась можливість отримувати електронний військовий квиток та електронний журнал обліку.

Юрист Владислав Юрчак запевняє, що законодавством поки не затверджено дозвіл на вручення електронниз повісток.

За словами адвоката, для того, щоб надсилати електронні повістки, необхідно закріпити за кожним громадянином офіційну електронну адресу та номер телефону.

Офіс уповноваженого Верховної Ради з прав людини проводив перевірки у ВЛК по всій країні. У ході перевірок були виявлені порушення. Корупція та формальність проходження комісій.

Вирішити питання корупції можуть електронній реєстри, оскільки всі дані потрібно вносити у систему. Результти аналізів з лабораторій будуть напряму вноситись в електронну систему і підробка діагнозів стане неможливою – наголошує голова ВЛК Тарас Кавецький.

У разі спірних питань, є можливість запросити колег на експертне заключення. В системі буде видно, хто відповідальний за поставлені діагнози.

До 15 листопада офіційно буде тривати мобілізація. Призивати можуть військовозобов’язаних чоловіків від 18 до 60 років.

Спеціальності, які зараз потрібні на фронті: штурмовики, артилеристи, а також фахівці IT та зв’язківці.

Джерело.

Close