facebook

До 10 років в’язниці та штраф на 85 тисяч: у Раді ухвалили нове суворе покарання для українців

У Раді ухвалили нове покарання для українців.

Народні депутати у другому читанні прийняли законопроєкт №4634 про посилення кримінальної відповідальності за службову недбалість, спрямовану на захист інтересів українців.

Заступник Голови Комітету правоохоронної діяльності В’ячеслав Медяник уточнив, що покарання буде посилено у разі, якщо службова недбалість призвела до загибелі людини.

Зокрема це стосується випадків неналежного обладнання або не функціонування бомбосховищ. Медяник поділився, що цей законопроєкт ініціювали ще 2021 року члени комітету, в якому він перебуває після того, як загинули діти у дитячих таборах і ніхто не поніс суворої кримінальної відповідальності.

Наприклад, це стосується трагічних подій у дитячому таборі “Вікторія” в Одесі. Також згадуються у пояснювальній записці випадки службової недбалості в Одесі та Харкові, пов’язані з пожежами та загибеллю людей.

Якщо мінімальна сума штрафу 2000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тоді штраф становитиме 34 тис. грн.;
Якщо мінімальна сума штрафу 5000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тоді розмір штрафу вже становитиме 85 тис. грн.
У пояснювальній записці до законопроєкту автори вказують, що пропонується доповнити статтю 367 Кримінального Кодексу України новою третьою частиною, якою нормується кримінальне законодавство та передбачити, що у разі службової недбалості, що спричинила смерть людини, буде передбачено покарання у вигляді позбавлення волі від 5 до 10 років.

Джерело.

Close