facebook

2 години тому! ЗСУ наробили шуму – зайшли і взяли: місто за містом. Ворогу їх не зупинити!

На лівому березі Дніпра в Херсонській області тривають бойові дії. Збройні сили України намагаються розширити плацдарм для подальших наступальних операцій. До того ж, ЗСУ також зміцнюють плацдарм на лівобережжі Херсонщини.

Таку думку озвучив військовий оглядач Денис Попович.

“Зараз ситуація така, що так звана “сіра зона” розширюється з огляду на те, що українські бійці, які висадилися на різних ділянках лівого берега Дніпра в Херсонської області і захопили там невеликі тактичні плацдарми, зараз намагаються плацдарм розширити. І, очевидно, звести його в один великий для того, щоб далі, вочевидь, перекинути туди більшу кількість військ і продовжити наступ углиб лівобережжя”, — сказав він.

Попович також прокоментував інформацію, яку оприлюднив Інститут вивчення війни про те, що було зафіксовано обмежене перекидання Силами оборони України військової техніки на лівий берег Дніпра.

“Процес перекидання бронетехніки було видно на деяких фотографіях. Це, загалом, і дало підстави Інституту вивчення війни зробити висновок про те, що перекидання важкої броньованої техніки, або взагалі броньованої техніки, на лівий берег почалося. А це може означати якісну зміну ситуації, оскільки це вже якісь наступальні елементи. І далі можна очікувати якихось подій”, — зазначив оглядач.

Він також наголосив, що поки зарано стверджувати, що населені пункти на лівому березі Дніпра, які останнім часом фігурують у ЗМІ, зокрема село Кринки, повністю перебувають під контролем української армії.

“Бої за Кринки тривають, противник намагається вибити ЗСУ з цього села. Він у принципі намагається вибити українських військових із лівого берега, що в них не дуже добре виходить. І там з цього приводу серед росіян зріє, скажімо так, “зрада”. Вони дуже багато говорять про те, що дії того угруповання військ, яке перебуває на лівому березі, недостатньо ефективні, і українські війська розширюють присутність на цій території”, — резюмував Попович.

Варто додати, що російська армія останнім часом виводила з лівого берега частини на посилення переважно запорізького напрямку. Природно, щільність військ російських на лівому березі впала.

Про те, які плани можуть мати Сили оборони України на лівому березі Дніпра у Херсонській області розповів полковник запасу ЗСУ, пілот-інструктор Роман Світан.

Він наголосив, що після того, як щільність військ окупантів впала, цим скористалися наші війська і наша розвідка, яка доповіла про те, що є деякі ділянки — кілометри буквально, де взагалі немає російських військ.

«Природно, було виконано певні дії щодо лівого берега: перекинуто додаткові сили на лівий берег на деяких ділянках. Якраз на тих, на яких росіянам дуже складно проводити оборонні заходи. Річ у тім, що частина техніки у нас плавуча. Десантура вся практично на плавучій техніці, тому їм там, за великим рахунком, інженерно-технічні споруди дуже не потрібні. Для того і є і морська піхота, і наша десантура, яка виконує завдання переміщення на лівий берег техніки», — сказав експерт.

В той же час додавши, що легка техніка може використовуватися в режимі і рейдовому.

«Тобто пішли на лівий берег, виконали якісь завдання, можуть піти назад. Тобто в режимі безпосереднього форсування Дніпра самою технікою. Це якраз не проблема. Загальна кількість сил і засобів на лівому березі обчислюється ротами», — підкреслив полковник запасу ЗСУ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на лівому березі Дніпра в Херсонській області зараз діють загони двох українських бригад морської піхоти. Організовано їхнє логістичне забезпечення, триває перекидання техніки.

Джерело.

Close