facebook

Мораторій більше не діє: українцям сильно зіпсують нерви та витрусять кишені

В Україні більше не діє мораторій, до чого призведе.

Верховна Рада у другому читанні затвердила законопроект №10016-д про часткове повернення документальних податкових перевірок бізнесу. Даною інформацією ділиться портал Слово та справа.

Згідно з інформацією, за проект закону проголосувало 231 народних депутатів. У законопроекті йдеться про те, що документальні планові податкові перевірки розпочнуться із першого грудня. Мораторій на перевірки ФОП першої та другої груп буде збережено до грудня 2024 року.

Як йдеться у пояснювальній записці, план-графік проведення документальних планових перевірок можуть включатися:

– платники податків, які здійснюють діяльність у сфері виробництва та реалізації підакцизної продукції;

– платники податків, які здійснюють діяльність у сфері організації та проведення азартних ігор в Україні;

– платники податків, які надають фінансові платіжні послуги;

– нерезиденти, які здійснюють діяльність в Україні через відокремлені підрозділи, у тому числі постійні представництва та відокремлені підрозділи, у тому числі постійні представництва нерезидента, високого ступеня ризику;

– інші платники податків, які на підставі показників, сформованих за підсумками 2021 року, відповідають одному з визначених законом критеріїв: удвічі більша дебіторська заборгованість, ніж кредиторська; мали рівень оплати податку на прибуток менше 50% у сфері та ПДВ менше 50% у сфері; річний дохід становить понад 10 мільйонів гривень, а загальна сума витрат становить понад 75% суми річного доходу.

Варто зазначити, що перевірки не торкнуться підприємств, що розташовані у зоні бойових дій та на окупованих територіях України. Затвердження цього законопроекту було однією з вимог МВФ.

Джерело.

Close