facebook

Напружилися всі, хто має паї та городи: у Раді у першому читанні ухвалили закон, який змінює все

Нардепи спрощують порядок зміни цільового призначення землі.

Для України важливим завданням є не лише відновлення зруйнованих російськими військами житлових об’єктів, але й реабілітація економіки країни, зокрема секторів промисловості та енергетики. З метою привертання інвесторів для швидкого відновлення країни Верховна Рада на першому читанні прийняла законопроект № 9627. Цей законопроект спрощує порядок встановлення та зміни цільового призначення земельних ділянок.

Про це йдеться в матеріалі пресслужби ВРУ.

Про це повідомив народний депутат, заступник голови Комітету з питань економічного розвитку Дмитро Кисилевський.

“Прийняттям цього законопроекту ми зробили перший крок у напрямку спрощення процедури зміни цільового призначення землі для потреб відбудови промислових та енергетичних об’єктів. Ми не лише скоротили час проходження процедури з 1-3 років до півтора місяців, а й зробили процедуру максимально прозорою, усунувши корупційні ризики та створивши максимально привабливі умови для інвесторів”, – підкреслив політик.

Він пояснив, що спрощений механізм застосовуватиметься тільки за межами населених пунктів, де відсутня затверджена містобудівна документація, та лише для чітко визначених об’єктів промисловості та енергетики.

Водночас громада матиме контроль над тим, що саме буде зведено на її території.

“Саме громада буде надавати мотивований висновок повноважного органу містобудування та архітектури, як це є інструментом контролю з боку громади. Однак цей висновок не має дискреційних елементів, що означає, що чиновники не матимуть можливості надавати чи відмовляти у наданні документа за своїм бажанням. Якщо є підстави – висновок обов’язково буде висунутий, в іншому випадку відмова буде обгрунтованою. Все буде прозоро, зручно та дуже швидко”, – підкреслив народний депутат.

Джерело.

Close