facebook

Водіїв змусять заплатити по 850 грн: перевірте, чи не потрапляєте ви під цю категорію

За що ще можуть покарати водіїв
В Україні за відсутність страховки передбачено штраф у розмірі 425 гривень, який, якщо не сплачений протягом 15 днів, подвоюється і становить 850 гривень.

Інформація про величину штрафу за невчасно сплачений страховий внесок подана в матеріалі на Finance.ua.

При цьому слід зазначити, що штраф за їзду без страховки може бути накладений кілька разів. Якщо після розрахунку штрафу вас знову зупиняють, а ви не маєте дійсного полісу, штраф може бути накладений повторно.

Щоб уникнути неприємностей і штрафів, важливо своєчасно укласти страховий поліс. Звертаємо увагу, що існують особливості для окремих категорій громадян (згідно з пунктом 13.1 Закону № 1961-IV), які мають можливість управління транспортним засобом без обов’язкового оформлення страхового полісу. Це стосується осіб з інвалідністю, отриманою внаслідок війни, учасників Революції Гідності, осіб з інвалідністю 1 групи, водіїв інвалідів 1 групи, а також учасників бойових дій.

Завжди рекомендується оформляти страховий поліс автоцивілки для уникнення фінансових ризиків у випадку дорожньо-транспортної пригоди, що допоможе захистити вас та ваших близьких.

Джерело.

Close