facebook

“Буратіно” на $10 мільйонів: Дубінський виявився агентом рф з одіозним позивним – СБУ

Скандальний депутат насправді виявився членом злочинної організації.

Народний депутат України Олександр Дубінський отримав підозру у державній зраді. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

За даними слідства, він мав позивний “Буратіно” і входив до складу злочинної організації, сформованої головним управлінням генштабу в рф (відоме як гру). Основне завдання організації – розхитування суспільно-політичної ситуації в Україні та дискредитація нашої держави на міжнародній арені, а фінансування мережі сягало понад $10 млн.

Правоохоронці встановили, що Дубінський поширював фейки про найвище військово-політичне керівництво України. Один із прикладів – поширення фейків про нібито “втручання українських чиновників у президентські вибори в США” у 2019 році.

За даними слідства, окрім народного депутата до складу ворожої групи входив екс-нардеп Андрій Деркач, який напередодні повномасштабного вторгнення рф втік за кордон. Також до цієї агентурної мережі входив колишній прокурор Костянтин Кулик. У нього був позивний “Пташка” і зараз він ховається за кордоном. У ході проведення інформаційних диверсій проти України Кулик публічно займався псевдоправовим “обґрунтуванням” фейків на користь Кремля.

На підставі зібраних доказів, Генеральний прокурор України повідомив учасника злочинної організації – народного депутата Дубінського – про підозру за двома статтями КК:

ч. 1 ст. 111 (державна зрада);
ч. 1 ст. 255 (створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній).

Вирішується питання про обрання чинному народному депутату запобіжного заходу. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років з конфіскацією майна.

Джерело.

Close