facebook

Тижнями без світла? Окупанти задумали ЖАХ: надстрашнuй обстріл – українцям приготуватись, ППО напоготові!

Міністр енергетики Герман Галущенко попереджає про можливість масованих ракетних ударів з боку росіян по українській енергетичній інфраструктурі при тривалому періоді низьких температур.

В ефірі телемарафону він висловив свою обурену гіпотезу.

«Мені здається, вони чекають суттєвого падіння температури, щоб вона тривалий час трималася на мінусі, і тоді будуть завдавати удари. В такому випадку, безумовно, низька температура додає шкоди», — заявив Галущенко.

Міністр підкреслив, що росіяни не припинили атаки на енергетичну інфраструктуру навіть влітку. «Вони атаки не зупиняли насправді, вони атакували й влітку. Ми не деталізуємо інформацію, про які об’єкти йдеться і які наслідки», – зазначив він.

Галущенко також зазначив, що, хоча наразі не спостерігається масованих атак, схожих на ті, що відбулися 10 жовтня 2022 року, коли використали під 100 ракет, Україна має інформацію про підготовку росіян до подібних дій, і буде реагувати належним чином.

«Вони атаки не зупиняли насправді, вони атакували й влітку. Ми не деталізуємо інформацію, про які об’єкти йдеться і які наслідки», – сказав він.

Нагадуємо, раніше Галущенко наголосив, що Росія систематично вчиняє кібератаки на електромережі України, і відзначив, що зростання температури взимку стане сприятливим фактором для збільшення фізичних атак, оскільки люди будуть більше залежати від енергії для опалення своїх будинків.

Під час запитання щодо можливості відповіді України на ескалацію атак з боку Росії, висловленої президентом Володимиром Зеленським, Галущенко заявив, що атаки на нафтогазову інфраструктуру Росії можуть стати частиною відповіді.

«Це було б справедливо», — відзначив міністр енергетики. «Відповідаючи [на атаки Росії], ми відповімо тим же підходом, атакуючи їхню енергетичну інфраструктуру».

Галущенко впевнений, що такі атаки не будуть критичними для цін на енергоносії, особливо газ і нафту, оскільки він вказав: «Паливо можна купити не тільки в Росії. Я впевнений, що світ міг би впоратися».

Джерело.

Close