facebook

Окупанти задумали щось! Експерт ш0кував деталями: жест доброї волі не за горами — армія рф залишає позиції!

У своєму Телеграм-каналі, пропагандистам від прес-служби командування угруповання «Дніпро» надійшло повідомлення, що стосується ухвалення якогось рішення про перегрупування військ на «вигідніші позиції на схід від Дніпра». Інформацію відразу розтиражували провідні російські пропагандистські ЗМІ, але, через деякий час, надійшло спростування, яке МО РФ назвало провокацією. Експерт Олександр Коваленко вважає, що у РФ промахнулись та озвучили доволі достовірну інформацію.

«Розсилка хибного повідомлення про «перегрупування» військ у районі Дніпра нібито від імені прес-центру Міноборони Росії є провокацією», — заявили у Міноборони.

Втім, через кілька хвилин новини про «перегрупування» раптово зникли з усіх російських ЗМІ. Частина сайтів заявили, що новина була опублікована «помилково».

Військовий експерт Олександр Коваленко прокоментував, що стоїть за заявами російських ЗМІ про відступ окупантів з лівобережжя Херсонської області.

«Складається таке враження, що провідні російські пропагандистські ЗМІ, які нічого не публікують без узгодження з органом, що курирує, опублікували вкидання або… Положення на лівому березі Дніпра в Херсонській області у росіян і справді плачевне. Контролювати розширення сірої зони вони не можуть, КАБи, навіть у гіпертрофованих кількостях не вирішують проблеми, а логістика поступово поглинається туманом війни. З іншого боку, ознак відведення військ командування РВВ не демонструє», — зазначив експерт.

Наприклад, у районі села Корсунка, де розгорнуто підрозділи «Шторм Z», з’явилися підрозділи морських піхотинців. При цьому, головні сили 70-ї МСД та 7-ї ДШД поки що залишаються незадіяними, вичікуючи в резерві.

Водночас експерт нагадав, що росіяни сконцентрували свої основні сили на дуже вузькій у глибину ділянці, протяжністю близько 40 км. При цьому на ділянці вже не працює логістика першого рубежу – дорога, що веде від Олешок, через Піщанівку на Козачі Лагері, Кринки, Корсунку і так до Нової Каховки.

Тобто використовувати цю логістику для ефективної протидії розширення сірої зони окупанти вже не можуть. Власне, з одного боку, основні сили РФ ще в дію не введені, але не можна стверлжувати, що це через впевненість у собі. Якщо ж їх запровадити на цьому етапі, то в умовах застосування в обмеженій зоні ситуація може вийти з-під контролю на інших ділянках.

«Так, власне, про що це я… О, так, повідомлення від командування «Дніпра». Я не думаю, що це був «вкид». Хакерська атака тощо. Більше, схоже, що командування угрупування «Дніпро» вже має таке повідомлення для ЗМІ, щоб пояснити причини свого чергового «жесту доброї волі», але хтось у прес-центрі дав фальстарт. З іншого боку, дуже показово те, що вони чудово усвідомлюють своє становище на лівому березі», — зазначив експерт.

Тим часом прессекретар російського диктатора Володимира Путіна Дмитро Пєсков відмовився коментувати повідомлення пропагандистських ЗМІ щодо відступу ЗС РФ з позицій у Херсонській області.

Як повідомило виданні «Вы слушали маяк», на прохання преси прокоментувати інформацію про «перегрупування» підрозділів окупантів на цьому напрямку та їхній відступ на «більш вигідні позиції», Пєсков відповів, що коментарів не буде.

«Ви знаєте, що ми не коментуємо сам перебіг справ безпосередньо на полі бою «СВО». Це все ж таки прерогатива фахівців, професіоналів, тобто наших військових», — сказав Пєсков.

З його слів, у цьому випадку цю ситуацію можуть та повинні коментувати лише російські військові.

Джерело.

Close