facebook

Повістка під ялинку: в Україні мобілізують ще одну категорію українців вже в грудні

Нещодавно Верховна Рада України продовжила воєнний стан та загальну мобілізацію до 14 лютого 2024 року. Окрім цього, народні депутати хочуть змінити правила для військовозобов’язаних, за якими відправлять на фронт поліцейських.

У правці до законопроєкту вказано, що згідно з наказом Міністра Оборони можна мобілізувати 30% від кожного підрозділу правоохоронних органів, тобто в тому числі і поліції, на період 6 місяців.

Якщо закон схвалять, зазначена кількість особового складу буде задіяна на відповідних бойових позиціях Збройних Сил.

Зараз в тилу знаходиться майже 160 тисяч поліцейських, тож це рішення значно підсилило б українські позиції на фронті.

“У період дії воєнного стану спільним наказом Міністра оборони України та відповідного правоохоронного органу у розпорядження Генерального штабу Збройних Сил України (у тому числі для забезпечення ротації для призваних на військову службу під час мобілізації військовослужбовців, які служать без ротації понад 6 місяців) можна переводити до 30% особового складу правоохоронного органу (в частині посад, які передбачають дозвіл на носіння (використання) вогнепальної зброї) терміном до 6 місяців на правових засадах призову на військову службу під час мобілізації (з відповідними правами, пільгами та соціальним захистом для цих посадових осіб та їх сімей)” – йдеться в законопроєкті.

Джерело.

Close