facebook

Дощ зі снігом та ураганний вітер: погода влаштує українцям випробування – прогноз Діденко

Погода в Україні в неділю, 19 листопада.

Погода в Україні в останній вихідний тиждень буде у низці регіонів складною. Синоптик Наталка Діденко у себе на Facebook сторінці опублікувала прогноз.

Опади у вигляді дощів очікуються у південних та південно-східних областях України. При чому він супроводжуватиметься сильним вітром. Синоптик додала, що у Чорному морі штормитиме.

Окрім цього, у західних областях України мають пройти мокрий дощ та сніг. На решті території країни має бути сухо.

У ніч на 19 листопада температура в країні складатиме від +3 до -3, на крайній півночі країни можливе зниження температури до -5. Упродовж дня неділі очікується від 0 до +4, у південних областях України +3…+7, а в Криму – до +10.

У Києві, як і у суботу, так і у неділю опадів не очікується. Вітер буде північно-східного спрямування, помірний. Температура вночі приблизно опуститься до 0, а вдень повітря прогріється від +2 до +4.

На сайті Укргідрометцентру зазначається, що в неділю, 19 листопада у південних областях України пройдуть значні опади, у південних та східних областях вітер посилиться до 15-20 м/с, у Криму та південно-східних областях місцями й зовсім вітер сягатиме до 25 м /с.

Такі погодні умови відповідають першому рівню небезпеки жовтого кольору, який оголосили синоптики. Українцям варто бути уважними на вулиці.

Паркуйте авто далі від дерев, металевих конструкцій. Пішоходам також радять обережно ходити біля дерев, рекламних щитів, ліній електропередач.

Тому українцям варто тепло одягатися при виході на вулицю. Також водіям вже настав час подумати про зміну гуми на зимову, адже погода вже наполегливо нагадує, що зима вже на порозі.

На дорозі варто дотримуватись правил дорожнього руху та бути уважними, щоб уникнути аварій.

Джерело.

Close