facebook

Усе станеться вже за півтора місяця: українців попередили про серйозні зміни

Українців за кордоном попередили про великі штрафи.

Важливе нагадування було надано українцям, які перебувають за кордономабо тільки збираються виїжджати за межі батьківщини. Ця інформація насамперед призначена для тих, хто проживає у Чеській Республіці. З початку 2024 року громадяни України підлягають штрафам у Чехії, пише “Рmg”.

Штрафи накладатимуться на українців, які не зареєстрували свої транспортні засоби. Важливо зазначити, що реєстрацію можна здійснити до кінця грудня 2023 року.

З 1 січня 2024 року керування українським автомобілем без реєстрації призведе до значного штрафу, що оцінюється приблизно в 30 000 крон.

Реєстрація автомобілів на цей час здійснюється безплатно та проводиться у муніципалітетах з наявністю транспортного реєстру. Тому рекомендується поквапитися, щоби встигнути зареєструвати автомобілі у встановлені терміни.

Тим, хто планує приїхати до Чехії та отримати тимчасовий захист, слід врахувати, що вони зобов’язані зареєструвати свої українські транспортні засоби протягом 7 днів після отримання візи тимчасового захисту.

Також варто зазначити, що українців, хто збирається виїжджати за кордон, було попереджено про зміни, що діють до 27 листопада.

Джерело.

Close