facebook

Посадять більше, ніж мобілізують: стало відомо скільки людей приходять за повістками — це вирок ТЦК

На Житомирщині назвали кількість ухилянтів.

Згідно з рішенням Ради оборони Житомирської області, у районі посилюється мобілізаційна робота. З цієї причини Людмила Димидюк, керівник Бердичівської районної військової адміністрації, 23 листопада провела розширену нараду з головами територіальних громад району, за участю керівництва Бердичівського РТЦК та СП, представника поліції Сергія Рудницького.

Про це повідомляється пресслужбою Бердичівської РВА.

Пресслужба Бердичівської РВА повідомила: “Керівництво Бердичівського РТЦК та СП пояснило, що наразі оповіщення військовозобов’язаних проводиться через патрулювання та вручення розпоряджень головам місцевих рад, керівникам підприємств та установ. Кожного дня залучається від 10 до 12 військовослужбовців-учасників або ветеранів, які розносять приблизно 15 повісток. Проте лише 10% з них з’являються в РТЦК. 113 звернень до поліції стосовно розшуку 1304 ухилянтів від мобілізації було подано, але знайдено й доставлено лише 47 осіб, порушено 27 кримінальних справ та кілька адміністративних проваджень”.

Віктор Нагорнюк підкреслив: “Отримання повістки ще не означає автоматичне відправлення на передову. Збройні сили України докладають зусиль для відправлення на війну тільки здорових осіб”.

Під час обговорення проблем голови територіальних громад звернули увагу на низку проблем з оповіщенням населення, таких як відмова брати повістки чи пускання їх до будинку. Також виникають труднощі з визначенням місця проживання багатьох військовозобов’язаних за їхніми адресами. Багато з них вже давно не проживають тут, інформація про їхнє місцезнаходження відсутня.

Після наради Людмила Димидюк наказала старостам подати уточнені списки війсь ковозобов’язаних, які фактично проживають в їхніх старостинських округах. Крім того, головам територіальних громад наказано подавати щотижневі звіти щодо проведеної роботи з оповіщення військовозобов’язаних та з вилучення відповідної техніки для потреб Збройних сил України.

Джерело.

Close