facebook

До 1 грудня: всіх роботодавців змусили подати списки до ТЦК — що тепер чекати

Роботодавці мають до 1 грудня подати списки до ТЦК.

Роботодавців зобов’язали передати до 1 грудня списки призовників, військовозобов’язаних і резервістів до Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК СП). Адвокат Марина Бекало у коментарі ТСН поділилася важливими деталями.

Вказується, що такі правила встановлені постановою Кабінету Міністрів №1487. До того ж робити це роботодавці повинні обов’язково.

Адвокат додала, що такі списки мають подавати:

Виконавчі органи сільських, селищних, міських рад, які ведуть облік призовників, військовозобов’язаних та резервістів, які проживають на території адміністративно-територіальної одиниці;
Державні органи, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи та організації, які ведуть облік своїх працівників. Або якщо це навчальний заклад, то своїх претендентів на освіту.
Бекало також пояснила, що надання списків здійснюється з метою звірки даних списків персонального військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів з обліковими документами (даними) відповідних ТЦК СП, у яких вони складаються на військовому обліку.

Кабінет міністрів на початку січня поточного року прийняв постанову про новий порядок військового обліку, згідно з яким на роботу прийняти військовозобов’язаного можуть лише за наявності військового документа.

При оформленні на роботу призовники повинні надати роботодавцю приписне посвідчення до призовної дільниці.

Від резервістів повинні вимагати пред’явити військовий квиток, а військовозобов’язані громадяни повинні надати роботодавцю військовий квиток або тимчасове посвідчення.

Роботодавець зобов’язаний взяти кожного нового працівника на військовий облік до ТЦК та СП і довести його до відома під особистий підпис вищезазначені правила. Примітно, що про звільнення такого працівника роботодавець повинен особисто повідомляти в військкомат.

Джерело.

Close