facebook

2024 рік стане страшним: на росії затвердили рекордні з часів СРСР витрати на війну

На росії вирішили вкласти великі гроші у війну
Стало відомо, що 15 листопада Держдума росії прийняла рішення рекордно збільшити військові витрати.

Про це повідомляє Слово і Діло з посиланням на російські джерела, а також українські пабліки.

Так, російською владою було прийнято рішення збільшити витрати на “національну оборону” на 70%, тобто витратити 10, 775 трлн рублів, для порівняння у 2023 році було витрачено 6,8 трлн. рублів. Як зазначають джерела, у 2022 році було росією витрачено 4,7 трлн рублів, а у довоєнний період такі витрати становили 3,5 трлн.

Крім того, доля військових витрат з запланованих коштів становить 29%- це 36,6 трлн рублів, що на 10% більше минулорічної. У порівнянні з 2023 роком, така доля становила 19% 5 трлн рублів з 26,1). А в перший рік війни з Україною росія витратила 17% – 27,8 трлн рублів.

В інформації також наводиться порівняння, що за часів СРСР, в останні роки його існування військові витрати становили третину бюджету.

Щоб збільшити витрати на війну російський уряд збирається зрізати витрати на медицину на 10% до 289,9 млрд рублів, будуть закриті програми з охорони здоров’я, а також зменшено фінансування на первинну ланку медицини, та на програму боротьби з онкологією.

Крім того, планують зменшити витрати на підтримку малого бізнесу, фінансування наукових проєктів та уріжуть галузь авіаційного розвитку.

А також відомий журналіст і блогер Юрій Романенко повідомив, що всі товари, які потрібні росії з ЄС, вона отримує через Киргизстан. Він опублікував на своїй сторінці в Телеграм відповідний графік експорту.

Джерело.

Close