facebook

Стосується всіх, хто має пай чи городи: можна оформити допомогу понад 110 тисяч грн

Міжнародна гуманітарна організація Mercy Corps, за підтримки Фонду Говарда Г. Баффета, розпочинає нову ініціативу — Програму підтримки сільського господарства в Україні.

Основна мета цієї програми полягає у відновленні сільськогосподарської сфери та допомозі постраждалим сім’ям, які зазнали наслідків війни або були змушені покинути свої домівки через конфлікт.

Програма охоплює території п’яти областей України: Донецької, Запорізької, Миколаївської, Харківської та Херсонської (за винятком зон активних бойових дій та територій із обмеженим доступом або високим ризиком для життя та бізнесу).

Програма відкрита для участі місцевого населення¹ та внутрішньо переміщених осіб (ВПО), які потребують підтримки у відновленні сільськогосподарської сфери, що постраждала через війну.

Особи, зареєстровані на територіях, де тривають або велися бойові дії, відповідно до переліку, затвердженого Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України наказом від 22.12.2022 № 309, та проживають на території, що контролюється урядом України.

Очікується, що отримана допомога допоможе домогосподарствам та невеликим фермерським господарствам відновити їхню діяльність, сприяючи стабілізації або збільшенню прибутку родин.

Розмір фінансової допомоги в середньому становить 3 000 доларів США у гривневому еквіваленті за офіційним курсом Національного банку України (НБУ). Сума наданої допомоги може змінюватися залежно від потреб кожного господарства.

Учасники програми будуть відібрані на конкурсній основі. Крім того, Mercy Corps буде оцінювати заявки з урахуванням безпекових ризиків.

Наголошуємо, що подання заявок на участь у програмі можливе тільки після реєстрації на веб-сайті. Для подачі заявки необхідно відповісти на питання, які допоможуть з’ясувати вашу поточну діяльність та потреби, на які буде спрямована фінансова допомога. На цьому етапі не потрібно готувати докладний бізнес-план.

Якщо у вас виникли питання про участь у програмі, будь ласка, звертайтеся за телефоном «гарячої» лінії: 0 800 332 590 (безкоштовно з усіх мобільних та стаціонарних телефонів України).

Джерело.

Close