facebook

Водії, готуйте 960 грн: у МВС запровадили нову послугу — це ще по-божому

У МВС нагадали про нову послугу для українських водіїв
Для українських водіїв онлайн запущена нова важлива платна послуга. Деталями поділився у Telegram-каналі Головний сервісний центр МВС.

З недавніх пір в українських водіїв з’явилася можливість замовити посвідчення водія по Укрпошті як у межах країни, так і за кордон.

Це дуже зручно, адже мільйони українців, у тому числі й на власних авто, були змушені виїхати за межі країни після 24 лютого 2022 року.

З ряду причин, наприклад, у разі втрати прав водія може виникнути необхідність перевипуску документа. Тепер все можна зробити онлайн і навіть щоб документ доставили за кордон за допомогою Укрпошти.

У МВС поінформували про нову послугу — якщо вперше посвідчення водія за кордон так і не дійшло, тоді можна замовити повторно таку послугу.

Зробити це можна онлайн. Для цього необхідно увійти в Електронний кабінет водія і пройти авторизацію. Потім у розділі “Карта водія” буде доступна кнопка “Замовити”.

Після заповнення необхідних анкетних даних слід ввести адресу для доставлення документа та оплатити послугу. Повідомляється, що логістичні витрати за кордон становитимуть 960 грн. При цьому терміни доставлення становлять приблизно до 15 днів.

У МВС також опублікували перелік країн, у яких доступна така послуга:

Польща;
Чеська Республіка;
Німеччина;
Італія
У відомстві зазначили, що доставлення посвідчення водія за кордон українцям стало можливим завдяки співпраці сервісних центрів МВС з командою ДП “Інфотех”.

Наразі ведеться робота над тим, щоб збільшити список країн, куди українці можуть замовити доставлення прав водія. Надалі планується запровадити цю послугу у країнах, що ратифікували Віденську конвенцію.

Джерело.

Close