facebook

Долар довів всіх до повного стресу: обмінки та банки різко обновили курс валют

Валютні курси, що встановлені Національним банком України на сьогодні, 14 грудня, мають наступні показники: курс долара США зараз дорівнює 37,0245 гривень за 1 долар. Курс євро наразі складає 39,9217 гривень за 1 євро.

В обмінниках українських банків та спеціальних обмінних пунктах вартість валюти є значно вищою. Показники змінюються кожного дня і на сьогоднішній день вони є такими.

Офіційний курс валют на 14 грудня 2023 року
Як тільки Національний банк України зняв обмеження по купівлі та продажу готівкового долару в касах банку, ціна на нього впала. Але така тенденція трималася не довго. Вже за тиждень іноземна валюта набрала в ціні, перевершивши навіть попередній рівень. Це повністю зламало схему представників валютного арбітражу.

Хоча варто згадати літні прогнози експертів. Була думка, що вже до кінця року долар коштуватиме 53,5 або 66,5 – якісь неральні цифри. Потім ці показники спустилися на 41 гривень за долар. Але на сьогоднішній день таки є більш реальний прогноз. Дійсно, долар здорощає, але він не має перевищити свою вартість на готівковому ринку в 38 – 38,5 гривень. А яка вартість буде насправді на іноземну валюту в Україні, читайте в наших щоденних новинах на порталі “Стіна”.

Джерело.

Close