facebook

1 січня не стане щасливим: багатьом принесуть погані новини

З початку 2024 року умови мобілізації в Україні попередньо не зазнають особливих змін: ТЦК отримують завдання мобілізувати низку фахівців у певному обсязі, після чого керівник ТЦК видає наказ про сповіщення.

На сьогоднішній день у нашій країні активно йде підготовка до співпраці з рекрутинговими компаніями, які шукатимуть фахівців для фронту.

Ще кінця року на службу можуть встигнути залучити такі категорії громадян:

-чоловіків віком 18 – 60 років, які придатні та обмежено придатні за наявності військового досвіду;

-чоловіків віком від 27 до 60 років, зі статусом “придатний” та “обмежено придатний”, за відсутності військового досвіду;

-чоловіків віком 18 – 60 років, знятих з військового обліку, але визнаних придатними та обмежено придатними за рішенням ВЛК.

А ось мобілізація студентів, торкнеться тільки тих чоловіків і жінок, яким виповнилося 30 років, але вони здобувають другу, а то й третю вищу освіту.

В даний час студенти денної форми навчання у середніх спеціальних, середніх технічних, вищих навчальних закладах мають право на відстрочку, а також претенденти на професійну (професійно-технічну), професійну вищу та вищу освіту, асистенти-стажисти, аспіранти та докторанти, які навчаються по денному або дуальною формами здобуття освіти, незалежно від віку.

Що стосується мобілізації жінок, то вона можлива виключно на добровільній основі та за умови, що їм не більше 60 років. Спрогнозувати, як проходитиме мобілізація жінок в Україні 2024 року, поки що складно. Однак під час своєї двогодинної прес-конференції Президент України Володимир Зеленський заявив, що не має наміру підписувати Закон про мобілізацію жінок. Глава держави додав, що швидше за все затвердить зниження призовного віку до 25 років.

Джерело.

Close