facebook

ООН закриває в Польщі центри для біженців з України

ООН закриває в Польщі пункти підтримки українських біженців «Блакитна точка», які з початку війни діяли у транзитних зонах. Центри завершать свою діяльність до 31 грудня.

Кожен третій українець, який перетнув українсько-польський кордон, отримував підтримку в «Блакитній точці», йдеться на сайті ЮНІСЕФ.

Про це пише Главком.

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) та Агентство ООН у справах біженців (УВКБ ООН) оголошують про поетапне закриття центрів «Блакитна точка» у Польщі. Це безпечні простори, де надавалася підтримка жінкам і дітям після початку війни.

Такі центри підтримки відкрили в Польщі в березні 2022 року у транзитних зонах, де біженці найбільше потребують допомоги: на пунктах перетину кордону, вокзалах, пунктах оформлення виплат та центрах розміщення. Робота «Блакитних точок» буде завершена до 31 грудня 2023 року.

За час діяльності у хабах «Блакитна точка» дітям і родинам, які втікають від війни, надали майже 950 тис. послуг, які включали допомогу у сфері психічного здоров’я та психосоціальну підтримку, використання простору, дружнього до дітей, перенаправлення до органів захисту дітей, а також надання інформації про охорону здоров’я, освіту, житло та транспорт.

«У зв’язку зі зміною потреб у громаді біженців і затяжним характером конфлікту, протягом останніх місяців основна увага була зосереджена на переході до більш сталого підходу через громадські центри, що управляються у співпраці з муніципалітетами та місцевими організаціями, забезпечуючи розширення прав і можливостей громад в довгостроковому періоді», – пояснюється на сайті ЮНІСЕФ.

Інформацію для біженців, які перебувають у Польщі можна буде знайти на сайті УВКБ ООН та сторінці ЮНІСЕФ «Спільно». Там також вказані номери гарячих ліній, які надають невідкладну допомогу.

Джерело.

Close