facebook

В Україні хочуть заново провести ідентифікацію усіх чоловіків у ТЦК, банківські картки блокуватимуть

Народні депутати хочуть заново провести ідентифікацію усіх військовозобов’язаних чоловіків у ТЦК. Причому вони вимагатимуть ідентифікації навіть від українців, які перебувають за кордоном.

Як інформує “biz.today.ua”, на тих, хто не підкориться цій вимозі, очікують неприємні наслідки. Їм блокуватимуть банківські картки, а також позбавлять їх інших можливостей.

Як мають намір “перекривати кисень” злісним ухилянтам, розповів член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Вадим Івченко.

Отже, депутати мають намір ухвалити закон, який передбачатиме обов’язкову переідентифікацію усіх чоловіків призовного віку у ТЦК. При цьому нардепи мають намір піддати тотальному “переобліку” не тільки громадян чоловічої статі, що залишилися в Україні, а й тих, хто правдами і неправдами опинився за кордоном. Усі, хто не підкориться цій вимозі, будуть позбавлені банківських та деяких інших послуг. Крім того, їм можуть перестати надавати консульські і нотаріальні послуги.

“Одним із наслідків, наприклад, може бути — не надаватимуться консульські послуги, тобто якщо прострочений паспорт, ніхто нового не надасть. Він не зможе робити консульські послуги у вигляді доручення, тому що багато хто робить довіреності на суди в Україну, щоб або продати майно, або, даруйте, якось подарувати тощо”, – розповів Вадим Івченко.

Крім того, чоловікам, які не пройшли переідентифікацію, відмовлять у банківських послугах та заблокують їм картки. Тобто вони не зможуть ні перевипустити картку, ні отримати зараховані їм гроші, ні зробити переказ.

“Банк запросить також нову ідентифікацію, але в цій ідентифікації має бути це посвідчення, безпосередньо цей військовий облік. Це означає, що можуть відключитися навіть банківські картки”, – уточнив депутат.

Джерело.

Close