facebook

Стосується всіх пенсіонерів: у ПФУ зробили крайнє попередження, потім знімуть гроші та хоч плачте

Українці, які набули статусу внутрішньо переміщеної особи з’явився до повномасштабного вторгнення росії, повинні проходити фізичну ідентифікацію в “Ощадбанку”, щоб не втратити соціальні виплати, про що повідомили у прес-службі Пенсійного фонду.

При цьому деяким пенсіонерам дозволили не проходити фізичну ідентифікацію в “Ощадбанку” для одержання пенсійних виплат до 31 березня 2024 року. Зміна стосується внутрішньо переміщених осіб, які взяли на облік до 24 лютого 2022 року. Таким чином, громадяни мають ще три додаткові місяці для того, щоб здійснити фізичну ідентифікацію у відділенні Пенсійного фонду або “Ощадбанку”; віддалено, через електронний кабінет ПФУ або відеоідентифікацію.

Кабмін України погодив ухвалу, якою дозволив нараховувати пенсію українцям навіть у тому випадку, якщо територіальним органам Пенсійного фонду України (ПФУ) “Ощадбанк” повідомить, що клієнти не мають видаткових операцій за рахунками протягом півроку. Проте з 1 січня 2024 року в таких випадках пенсії не нараховуватимуть отримувачам, доки вони не пройдуть фізичну ідентифікацію.

Щоб пройти фізичну ідентифікацію для різних видів виплат від держави, українці можуть:

особисто з’явитися у відділенні “Ощадбанку”;
взяти участь у спеціальній відеоконференції, під час якої особа покаже підтверджуючі документи;
пройти авторизацію на веб-порталі Пенсійного фонду з використанням ідентифікації через “Дію”;
прийти до закордонної дипломатичної установи України, працівники якої засвідчать, що особа є справжньою.

Джерело.

Close