facebook

Ефективна мобілізація! Зеленський, Залужний – слухайте! План дій на столі: держслужбовців на фронт – так і має бути!

Для того, щоб ми отримали дійсно ефективну мобілізацію, нам необхідно дві речі справедливість і безпека.

Таку думку висловив політтехнолог Сергій Гайдай.

Він розповів, що треба робити Зеленському і Залужному, аби мотивувати українських чоловіків іти на фронт, та наголосив, що треба скорочувати держапарат, адже тотально це дасть гроші.

«Якщо ми хочемо півмільйона українцв на фронті треба ще їх забезпечити і треба платити їм зарплатню. Де брати гроші? Треба тотально скоротити всі витрати в бюджеті. Сьогодні українцям кажуть, що половина бюджету йде на військові потреби, але треба щоби 90% бюджету йшло на військові потреби, бо у нас питання або ми переможемо або нас не стане», — говорить політтехнолог.

Гайдай вважає, що треба наказ, щоб всі люди, які працюють сьогодні в держапараті пішли в армію, адже це величезний кадровий ресурс, який буде використовуватись.

«Це більше мільйона і серед них є силовики, поліцейські, митники, різні спецслужбісти, податківці — половина з них, як мінімум це чоловіки в призивному віці, які вже мають зброю, яких ми утримували багато років за свій кошт, які давали присягу державі, які в більшості підготовлені, які знають що таке устав. Просто треба наказ, щоб вони пішли в армію і це величезний кадровий ресурс. Всім держслужбовцям, які ідуть на фронт не треба платити, як сьогодні воїнам. Треба зберегти їм зарплату, вона доволі висока у них на держслужбі і це теж дасть нам економію, тому мобілізація можлива і в України є ресурси для цього», — продовжує експерт.

Він наголошує, що основний ресурс — це не кількість мобілізованих, а якість забезпечення окремого мобілізованого так, щоб він не втрачав своє життя.

«Я думаю, що нам всім потрібна перемога і мобілізація нам потрібна. Проте, ті формули які сьогодні пропонують нам військово політичне керівництво просто не спрацюють, треба щось міняти», — підкреслив Сергій Гайдай.

Джерело.

Close