facebook

Почaлося мaсово! Якщо ви щось пpодаєте чеpез OLX то пoдаткова вже йде дo вас. Тeпер не відвеpтитесь. Детaлі…

Державна податкова служба України розпочала перевіряти підприємців, які продають товари на інтернет-платформі OLX.

Як передає “Хвиля”, про це повідомила прес-служба відомства.

Так, застосування РРО/ПРРО є обов’язковим при проведенні розрахунків у готівковій формі та/або з використанням електронних платіжних засобів за продані товари, в тому числі через відомі інтернет-платформи.

Як зазначається, співробітники управління податкового аудиту ГУ ДПС у Миколаївській області виявили підприємця з Миколаєва, який продавав мопеди іноземного виробництва на OLX без застосування РРО/ПРРО та належного обліку товарних запасів на загальну суму понад 250 000 гривень.

До того ж, як зазначається, це порушення закону видача чеків РРО/ПРРО дозволяє покупцям товарів захистити свої права споживачами.

Подаємо мовою оригіналу:

Державна податкова служба України неодноразово звертає увагу, що правові засади застосування реєстраторів розрахункових операцій та програмних реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг визначає Закон України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі громадського харчування та послуг» із змінами (далі – Закон № 265).

При цьому застосування РРО/ПРРО є обов’язковим при проведенні розрахунків у готівковій формі та/або з використанням електронних платіжних засобів за продані товари, у тому числі через відомі Інтернет-платформи.

Однак, працівниками підрозділу фактичних перевірок управління податкового аудиту ГУ ДПС у Миколаївській області під час чергової перевірки суб’єкта господарювання, що здійснює реалізацію підакцизних товарів за допомогою Інтернет-платформи «OLX» у місті Миколаєві, встановлено факти продажу мопедів іноземного виробництва без застосування РРО/ПРРО та належного ведення обліку товарних запасів на загальну суму понад 250,0 тис. грн, що свідчить про порушення продавцем п.1, 2 та п. 12 ст. 3 Закону № 265.

ДПС акцентує увагу, що виконання вимог законодавства, напряму чи опосередковано пов’язаного із поповненням державної скарбниці, є обов’язком кожного платника податків.

Крім того, видача чеків РРО/ПРРО є забезпечення можливості покупцям товарів захистити свої права як споживачів.

ДПС сподівається на високий рівень правової свідомості суб’єктів господарювання та належне і добросовісне виконання обов’язків платниками податків.

Джерело.

Close