facebook

Цього мало! Експерти розповіли — ворога набагато більшe. Масштабна мобілізація: всях до лав ЗСУ!

Президент України Володимир Зеленський висловив думку, що необхідно мобілізувати приблизно 500 тисяч осіб. Проте, колишній командир роти батальйону «Айдар», військовий аналітик Євген Дикий висловив погляд, що це може бути недостатньо.

«Дивимося на масштаб мобілізації у ворогів, і «дзеркалимо», якщо не точна кількість, то принаймні порядок величин повинен бути колишнім. Протягом 2023-го армія РФ поповнилася півмільйоном контрактників, до того восени 2022-го вони набрали 450 тисяч мобіків. Набір в Росії триває», – зазначив експерт у своєму Facebook.

Євген Дикий відзначив, що мобілізувати півмільйона осіб для Збройних Сил України може бути недостатньо, оскільки кількість російських військових перевищує нашу.

«Росіян все одно більше нас. Тобто скільки б ми не мобілізували, ми все одно закінчимося раніше них — дуже поширена помилка. Цей аргумент, який виглядає логічним і переконливим, насправді побудований на хибному припущенні. Він мав сенс, якби за кожного вбитого ворога ми втрачали по одному своєму бійцеві. Зате реально наші втрати значно менше ворожих», — підсумував Дикий.

Нагадаємо, раніше Євген Дикий заявив, що мобілізація не спрацює, якщо українці не зрозуміють, що це потрібно не Армії, а самому тиловому суспільству.

«Щоб про це судити, не обов’язково бути працівником Генштабу, достатньо в пресі поцікавитись, скільки мобілізовують наші вороги… Ми не можемо воювати меншою кількістю бійців, аніж у нашого ворога. По-хорошому, нам треба було б створити над ним чисельну перевагу, адже поки однією з ключових переваг росіян є саме їхня чисельність на фронті», — заявив він.

Згідно з висновками експерта, в даний момент Україна і Росія знаходяться на одному рівні за технологіями, і тому для досягнення успіхів на фронті може бути важливим зрівняти не лише кількість військовослужбовців.

Джерело.

Close