facebook

Це все-таки відбудеться: українцям назвали розмір індексації пенсій у 2024 році

Розмір індексації пенсій у 2024 році, за попередніми підрахунками, становитиме 13%. Точний розмір буде розрахований, виходячи з макроекономічних показників на середину лютого.

Про це в ефірі телемарафону сказала перша заступниця міністра соціальної політики Дарія Марчак.

Розмір соціальних виплат зросте у 2024 році через збільшення прожиткового мінімуму. Як зросте розмір аліментів, виплат на дитину, соціальної допомоги особам з інвалідністю.27 грудня 2023, 15:18

«На 2024 рік у нас також передбачається індексація (пенсій – ред.). Точний розмір буде розрахований, виходячи з показників макроекономіки, які ми будемо бачити на середину лютого. Але, попередньо, ми очікуємо на зростання приблизно на 13%», – розповіла Марчак.

Нагадаємо, індексацію пенсій в Україні заплановано на березень. Раніше міністерка соціальної політики Оксана Жолнович припустила, що її можуть скасувати, якщо Україна не отримає фінансової допомоги від міжнародних партнерів.

Однак прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що пенсії та зарплати бюджетникам виплачуватимуться вчасно, а індексацію буде проведено у запланований термін.

Джерело.

Close