facebook

США вимагатимуть від Зеленського чіткого військового плану на 2024 рік: Bloomberg озвучив ключові моменти

США мають намір підштовхнути Зеленського в Давосі до більш чіткого плану припинення війни в Україні.

Наступного тижня в Давосі США збираються поставити перед президентом України питання щодо більш чіткого військового плану від Міністерства оборони України, оскільки війна триває вже другий рік.

Можливо, саме це питання підніме радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван на кулуарах на Всесвітньому економічному форумі, повідомляє Bloomberg.

У 2023 році навчання ЗСУ за кордоном та військова допомога Заходу не мали необхідного ефекту під час контрнаступу. Тим не менш, Конгрес США поки що не голосує за нову допомогу Україні.

Більше того, американські чиновники занадто стурбовані розбіжностями між Зеленським і Залужним, які лише заважають розробці нової стратегії на полі бою проти армії Путіна.

Білий дім відмовився від коментарів.

Вчора, 10 січня, виступаючи в Литві перед ЗМІ, Зеленський заявив, що ракети для ППО закінчуються, а РФ не збирається зупинятися, і Путін планує продовжувати завдавати ракетних ударів по території України.

Неназване джерело заявило, що Київ вже розробляє детальний план на 2024 рік і не єдиний варіант, тому у Вашингтоні хочуть ознайомитися з цими планами, щоб зрозуміти, яка саме допомога потрібна для його реалізації.

Ще в листопаді 2023 року Залужний заявив, що війна в Україні зайшла в глухий кут і потрібні як нові рішення, так і нові технології. Також є розбіжності на тлі зниження призовного віку з 27 до 25 років, щоб компенсувати втрати ЗСУ на полі бою.

Джерело.

Close