facebook

Індексація пенсій: Шмигаль та Жолнович повідомили, коли та як підвищать виплати українцям

В Україні очікується масштабна індексація пенсій. Стало відомо, коли та як підвищать виплати українцям.

Заява прем’єр-міністра України про пенсії
Глава Кабміну Денис Шмигаль заявив, що пенсії в Україні проіндексують у березні. Це традиційне підвищення пенсій, яке проводиться щороку. Прем’єр послався на Мінсоцполітики, яке розрахувало середній розмір зростання виплати – 13%.

Зазначено, що соціальні витрати у 2024 році становитимуть 470 млрд грн проти 445 млрд грн минулого року. Шмигаль нагадав про продовження цифровізації соціальної сфери. Відзначено запуск електронного кейс-менеджменту, що дозволяє індивідуально підійти до підтримки сімей. Організаційні процеси автоматизують та спростять.

Заява голови Мінсополітики Оксани Жолнович
Міністр соціальної політики Оксана Жолнович заявила, що у держбюджеті достатньо коштів для забезпечення соціальних видатків й причин для хвилювання немає. Вказано, що відомство, яке вона очолює, підписало договір зі Світовим банком, в якому зазначено кошти для покриття всіх допомог.

За даними чиновниці, держава має чим покривати соціальну допомогу і проблем з ними не виникне. Жолнович нагадала про податки, які стягують з військовослужбовців ЗСУ:

“Якщо говорити про пенсії, то тут нам на допомогу прийшли наші військові, я б так сказала, які допомагають не лише на лінії зіткнення, а й єдиними соціальними внесками, які вираховуються з їхньої заробітної плати”.

Таким чином, виявилося, що виплата пенсій закривається за рахунок внутрішнього ресурсу. Міністр наголосила, що варіант скасування чи перенесення традиційної березневої індексації пенсій не розглядається. Виплати підвищать, якщо ситуація залишатиметься такою ж стабільною, як зараз:

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
“Ми плануємо традиційно виконувати всі наші стандарти, які заплановані цього року. Звичайно, можуть бути надзвичайні обставини, але у поточному варіанті ми плануємо робити цю індексацію”.

 

Джерело.

Close