facebook

Тільки не падайте! НОВИЙ ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ: Зеленський шокував — тріумфальне повернення! Мир уже близько!

Президент України Володимир Зеленський висловив своє небажання іти на другий термін, проте послаблювати владу в Україні під час війни дуже небезпечно. Через різноманітні думки про необхідність виборів президента, влада цілком може розглядати план Б — повернення у політику Президента України Леоніда Кучми.

На думку експертів, Кучма може дуже посилити позиції України на перемовинах, адже він має великий досвід у політиці. Ще до того, як стати президентом України, він зумів переконати кримських виборців підтримати його на виборах 1994 року, завдяки чому переміг, отримавши підтримку кримчан і невеликий відсоток голосів більше, ніж Леонід Кравчук. Протистоячи Кремлю, він зберіг Крим, який хотіли відокремити від України та поділив Чорноморський флот.

Відвернувши західні втручання і обіцяючи не обиратися втретє, він утримав країну від масових протестів у 2000-2002 роках, які могли б вирости в акцію «Україна без Кучми», ініційовану Юлією Тимошенко та Олександром Морозом. Крім того, Кучма єдиний президент України, який зміг переобратися на другий термін. Багато хто вважає його роки управління золотим віком української державності. І, загалом, важко знайти кращого переговорника. Можливо, саме такого, як Кучма, знадобиться для успішних мирних переговорів з Росією, щоб захистити українську державність і не втратити території.

Цікаво, яким юридичним механізмом збираються скористатися ті, хто передбачає політичне воскресіння Кучми. Якщо Зеленський не зможе виконувати обов’язки президента — відповідно до конституції, його замінить спікер парламенту. Однак виникає питання, оскільки Кучмі, який є автором концепції «Україна — не Росія», вже 86 років. Чи можливі президентські вибори в такому віці? Явно треба буде знаходити легітимний спосіб урегулювання цього питання. Це може включати призначення йому псевдофункцій «батька нації» або надання особливих повноважень через рішення Верховного і Конституційного судів. Така заміна Зеленського на Кучму, що вже е раз говорив з Путіним, перед початком переговорів про мир може значно підняти шанси Києва, вважають експерти.

Джерело.

Close