facebook

Війна в Україні найближчі два роки: нам пророкують погані події, але з надією

У доповіді форуму в Давосі передбачили військові події на 2 роки між Україною та рф.

У доповіді форуму в Давосі за оцінкою глобальних ризиків на 2024 рік було озвучено прогноз на найближчі 2 року щодо подій на фронті в Україні. Головні заяви опубліковані в Telegram-каналі Інсайдер UA.

За прогнозом, у наступні кілька років ситуація на фронті може то посилюватися, то, навпаки, сповільнюватись. Також зазначається, що якщо скоротиться підтримка від США та Європи, це може ускладнити зусилля України у підтримці єдності із Заходом.

Підтримка України в Європі може впасти у разі поширення “проросійських чи нейтральних настроїв”, а в США — через внутрішній тиск, інші міжнародні пріоритети або зміну уряду.

Хоча проти росії й запровадили чимало санкцій, країна-агресор продовжить отримувати вигоду з енергоресурсів та експорту товарів. Не виключено, що рф зможе наростити прибуток, якщо конфлікт на Близькому Сході розшириться.

У разі ескалації конфлікту буде використана звичайна зброя, а не ядерна. Але вона може поширитись на інші країни.

Не виключено, що війна може перетворитися на періодичний конфлікт, який триватиме роки або десятиліття.

До речі, президент України Володимир Зеленський виступив на Давоському форумі. Він закликав країни приєднатися до підтримки України, оскільки тільки чинячи тиск на рф можна припинити війну.

Глава української держави заявив, що амбіції путіна приречені на смерть, що теперішні приятелі путіна в Пхеньяні та Тегерані просто користуються його безумством, поки він може платити їм.

Зеленський подякував країнам Заходу за введені проти рф санкції, але зазначив, що цього недостатньо, адже вони навіть не блокують ракетне виробництво росії.

Зеленський очікує на ухвалення рішення про передачу Україні російських заморожених активів. На його думку, путін і його олігархи, друзі та спільники люблять гроші й це буде для них найсильнішим ударом.

Джерело.

Close