facebook

“Ніхто не доживе”: військовий розповів правду про демобілізацію, яку пропонують у Раді

Військовий запропонував депутатам випробувати тягар служби на собі.

На сьогодні триває робота над законопроектом про мобілізацію, і документ передбачає, у тому числі, звільнення зі служби після 36 місяців безперервної служби. Військовий переконаний, що цей термін ніхто не переживе.

“Мало хто виживає за 18 місяців. Це мені пощастило, тому пощастило… А як зараз кажуть – 36 місяців, то там ніхто не доживе”, – наголосив він.

Військовий також запропонував тим, хто багато про це розповідає у Верховній Раді, поїхати на нуль навіть не на тиждень, а на добу.

“Нехай вони відчують, що там таке, а вже потім ухвалюють якісь рішення”, – запропонував боєць ЗСУ.

В якості альтернативи військовослужбовець запропонував народним обранцям приїхати до безпечних ділянок фронту, де військові отримують по 30 тис грн. Він додав, що немає справедливості та підтримка військовим відсутня.

Нагадаємо, уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що норми у законопроекті про мобілізацію можуть суперечити Конституції.

Він уточнив, що, зокрема, йдеться про низку обмежень, передбачених у законопроекті щодо осіб, які ухиляються від мобілізації. Так, це заборона операції з нерухомістю, управління особистим транспортом, використання коштів.

Уповноважений з прав людини наголосив, що це пряма норма Конституції – людина не може бути обмежена у своїх правах. Дмитро Лубінець додав, що Україна не повинна уподібнюватися до росії, де не діють закони.

Джерело.

Close