facebook

Долар невпинно «пре» доверху: банки і обмінки змінили курс валют

Валютні курси, що встановлені Національним банком України на сьогодні, 30 січня, мають наступні показники: курс долара США зараз дорівнює 37,8862 гривень за 1 долар. Курс євро наразі складає 41,0042 гривень за 1 євро.

В обмінниках українських банків та спеціальних обмінних пунктах вартість валюти є значно вищою. Показники змінюються кожного дня і на сьогоднішній день вони є такими.

Регулятор кожного дня підвищує курс. І на думку фінансових експертів, цього тижня буде багато новий, що матимуть вирішальне значення для формування цінової політики іноземної валюти в Україні. Тому, спокійно на цьому поприщі точно не буде.

Вирішальний вплив на курс матимуть такі фактори, як завершення звітного періоду, коли держкомпаніям та бізнесу потрібно закривати свої валютні розрахунки з контрагентами до початку лютого. Саме тому, в останні 2 – 3 робочих дні місяця це, зазвичай, додає на міжбанківські торги $ 25 – 40 млн щодня.

Також, особливого значення еабули наслідки рішень Національного банку України щодо облікової ставки та його інтервенції на валютному міжбанку. Минулого тижня регулятор зберіг облікову ставку на рівні 15% річних, плату банкам за депсертифікатами «овернайт» на рівні 15% річних, а за тримісячними — на рівні 19% річних.

І не варто забувати про поведінку населення. На сьогоднішній день люди купують валюти більше, ніж здають. Але поки регулятор стримує результат такого процесу.

Джерело.

Close