facebook

Якщо США припинять підтримувати Україну: Зеленський заявив про “серйозну загрозу” для Європи

На думку Зеленського, якщо Європа залишиться наодинці, Путін цим скористається.

Глава держави Володимир Зеленський не вірить, що США припинять військову та фінансову підтримку України, однак, якщо це і станеться – це “буде серйозна загроза” для Європи. tsn.ua

Таку думку президент України висловив в інтерв’ю німецькому телеканалу ARD.

“Я вірю, що цього не станеться. Що Європа не залишиться одна. І тут питання – комплексне. Перше – Європа не справиться одна, якщо вона буде отримувати допомогу на тому рівні, яку отримувала Україну – ні зброєю, ні фінансово. Чому? Якби вся Європа об’єдналася, вона змогла би дати достатню підтримку Україні, але США мають вплив. Сигнали не дуже позитивні, вони мають вплив на деяких лідерів Європи”, – зазначив він.

Однак, якщо все-таки відбудеться затягування процесів щодо підтримки України, на думку Зеленського, – це буде мати вплив на об’єднану Європу.

“І тут є послідовні проблеми. Перше – це дефіцит зброї, фінансів в Україні. Друге – втратиться союз між США і Європою. Третє – Європа сама зрозуміє, що це сигнал, що якщо Україна не витримає і Путін піде вперед, це сигнал від США щодо того, що Європа залишиться наодинці серед країн НАТО, хто протистоятиме Росії. Це буде серйозна загроза. Путін цим скористається 100%. Це буде сигнал, що і НАТО не буде таким міцним. Якщо відколюються США, ще хтось матиме іншу думку щодо НАТО. Чому? Бо мають економічні зв’язки із РФ. Я думаю, що також тоді посипиться санкційна політика”, – вважає лідер України.

Джерело.

Close