facebook

Заберуть права, машину ще й 60 000 грн штрафу впаяють: для водіїв передбачено серйозне покарання за навігатори

Українцям розповіли, як можуть покарати за навігатори.

В Україні все більше впроваджується автоматизована система контролю та реєстрації дорожнього руху. Однак існуючі в країні системи досі застосовуються досить рідко. У зв’язку з цим влада поки не дуже суворо реагує на те, як українські водії використовують різні способи, щоб захистити себе від камер спостереження та уникнути покарання за порушення правил дорожнього руху, інформує SUV News.

Проте, у деяких країнах прогрес у цьому напрямку вже далеко продовжився, і з’явилися нові, дуже суворі покарання для автомобілістів.

Наприклад, французькі закони забороняють водіям мати при собі пристрої, які можуть виявляти камери контролю швидкості. До заборонених пристроїв входять:

радарні та лазерні детектори, які можуть виявляти сигнали мобільних камер контролю швидкості;
системи GPS, які показують фіксовані камери контролю швидкості, що є у базі даних;
заборонені GPS-системи можуть включати супутникові навігатори та інші навігаційні пристрої, які вказують місцезнаходження стаціонарних камер контролю швидкості.
Якщо вас застукають з одним із заборонених пристроїв, ви можете отримати штраф у розмірі 1500 євро та втратити права. Також можуть бути конфісковані сам навігатор та автомобіль порушника.

Водія можуть покарати навіть у тому випадку, якщо він не використовує пристрій, а просто тримає його у машині ввімкненим.

Джерело.

Close