facebook

Трамп зробив заяву про Зеленського та Україну: найгірші побоювання підтверджуються

Трамп прямо заявив про те, що виступає проти фінансової допомоги Україні – він хоче залагодити війну.

Кандидат у президенти США Дональд Трамп заявив, що війна між Україною та Росією має закінчитись і знову висловився проти відправки американської допомоги за кордон. Більше того, він назвав президента України Володимира Зеленського “найбільшим продавцем в історії” і натякнув, що США можуть втратити “сотні мільярдів доларів”, якщо Україна укладе угоду з Росією, і “раптом вони більше не захочуть мати з нами справу”.

Про це повідомляє інформаційне агентство Bloomberg.

“Ми повинні залагодити цю війну, і я залагоджу її”, – Заявив Трамп під час виступу в Південній Кароліні.

Можливе повернення Трампа до Білого дому все частіше стає фактором у війні України за повернення окупованих Росією територій після того, як контрнаступ не досягла поставленої мети, а військова допомога США застрягла в Конгресі. У лютому Зеленський сказав: “Я хочу вірити та сподіватися”, що політичні зміни в США не означають припинення допомоги Україні.

Трамп лише ненадовго торкнувся теми України, продовжуючи свою кампанію з критики своєї суперниці Ніккі Хейлі, його останнього серйозного суперника від Республіканської партії, на її рідній території на республіканських праймериз у Південній Кароліні, які мають відбутися 24 лютого.

Опитування показують, що Трамп займає лідируючу позицію в Південній Кароліні, випереджаючи Хейлі на 31 процентний пункт у середньому за опитуваннями Республіканської партії штату RealClearPolitics.

Трамп останніми тижнями зміцнив свою владу в Республіканській партії, успішно чинячи тиск на законодавців, щоб вони відмовилися від двопартійної угоди про кордон.

Трамп та його союзники чинять тиск на Хейлі, щоб вона вийшла з гонки. Її помічники заявили, що вона має намір продовжувати участь у конкурсі до Південної Кароліни та супервівторка у березні, коли голосують понад десяток штатів.

Джерело.

Close