facebook

Долар шатає то вверх, то вниз – «валютні гойдалки» продовжуються: банки і обмінки знову змінили курс валют

Валютні курси, що встановлені Національним банком України на сьогодні, 12 лютого, мають наступні показники: курс долара США зараз дорівнює 37,6234 гривень за 1 долар. Курс євро наразі складає 40,5129 гривень за 1 євро.

В обмінниках українських банків та спеціальних обмінних пунктах вартість валюти є значно вищою. Показники змінюються кожного дня і на сьогоднішній день вони є такими.

Курс валют в банках на 12 лютого 2024 року
Сьогодні перший робочий день цього тижня – долар та євро пішли на збільшення. Хоча ще минулого робочого тижня можна було спостерігати «валютні гойдалки» і де не завжди долар брав верх.

Минулий тиждень минув під знаком умовного «бокового тренду» як стосовно долара, так і євро. Хоча, варто зазначити, за тиждень безготівкові котирування долара та євро підросли. Але така ситуація була неспівставною з тижневими коливаннями в 30−50 копійок на доларі чи євро, як це було ще не так давно.

Минулого тижня проти гривні «грало» три основних фактори: чергове американське «пробуксування» з голосуванням щодо допомоги Україні; неприємна новина з Бельгії про те, що юридична формула отримання нашою країною фінансових ресурсів під «заставу» заблокованих активів рф так поки що в ЄС і не знайдена; скорочення ЗВР України до $38,525 млрд.

Курс валют в обмінках на 12 лютого 2024 року
Але є і позитивні. До них можна віднести озвучене нещодавно рішення ЄС про виділення Україні допомоги у 50 млрд євро протягом 4 років із обіцянкою перших траншів вже практично з березня цього року; поступова активізація експорту; гарні показники аукціонів Мінфіну щодо розміщення ОВДП.

Всі ці показники будуть актуальними і цього тижня. А які ще чинники додадуться та суттєво вплинуть на формування цінової політики іноземної валюти відносно гривні, читайте в щоденних новинах порталу «Стіна».

Джерело.

Close