facebook

Емoційний сплеск долара скінчився: бaнки i oбмiнники рiзкo змiнили курс вaлют

Валютні курси, що встановлені Національним банком України на сьогодні, 5 лютого, мають наступні показники: курс долара США зараз дорівнює 37,5544 гривень за 1 долар. Курс євро наразі складає 40,3747 гривень за 1 євро.

В обмінниках українських банків та спеціальних обмінних пунктах вартість валюти є значно вищою. Показники змінюються кожного дня і на сьогоднішній день вони є такими.

Вже на цьому тижні стане відомо про результати голосування щодо обсягу американської допомоги Україні. Хороші новини дозволять Національному банку України спокійніше сприймати ситуацію, а також нададуть регулятору усі шанси підтримувати курс нацвалюти на необхідному для нього рівні весь 2024 рік.

Проте, треба бути реалістами. В умовах війни Національний банк України змушений займати дуже обережну позицію, з огляду на наявні ризики: негативне сальдо торгівлі, значні обсяги «гарячих» грошей на поточних рахунках населення та «поганих» кредитів у банках, щоденний відтік $ 35 млн у вигляді закордонних карткових витрат українців та просідання надходжень від експортерів-аграріїв, працівників ІТ-сфери та заробітчан. Тому не варто розраховувати на особливі послаблення цьогорічних валютних обмежень від Національного банку України.

Джерело.

Close