facebook

Тариф на електроенергію в лютому: скільки коштує кіловат-година і чи буде подорожчання вдвічі

В Україні продовжуються дискусії щодо підвищення тарифу на електроенергію. Названо вартість кіловат-години у лютому, а також надано прогноз про зміну ситуації.

Після початку повномасштабної війни електроенергія стала єдиною комунальною послугою, яка суттєво подорожчала. Так, тариф з 1,44 грн/кВт-год зріс до 2,64 кВт-год. Аналітики запевнили, що вартість світла для українців все одно залишається низькою та економічно необґрунтованою. Наголошено на необхідності підвищити її як мінімум вдвічі.

У Міністерстві енергетики вирішили припинити інсинуації на цю тему. Чиновники запевнили, що у лютому 2024 року, а також до завершення опалювального сезону змін цінової політики у цій сфері не передбачено. Побутові споживачі отримуватимуть ресурс за незмінною вартістю.

Заступник міністра енергетики Світлана Грінчук наголосила, що подібні дискусії у відомстві навіть не ведуться. Вона поіронізувала над прогнозами експертів:

“Коментарі від різних експертів різного рівня поки що нічим не обґрунтовані. Я не знаю, де вони беруть свої розрахунки, можливо, це передбачення – у нас останнім часом активно використовується експертами. Але хочу запевнити, що в уряді навіть не ведуться такі поки що дискусії. Про це говорити ще зарано”.

Тариф на електроенергію в лютому: скільки коштує кіловат-година і чи буде подорожчання вдвічі

Нагадаємо про можливість платити за електроенергію менше – заощаджувати її використання, або встановити дво- чи трифазний лічильник та оплачувати послугу за нижчим тарифом. Він залежатиме від часу активного використання побутової техніки. У такий спосіб може скоротити платежі за світло вдвічі.

 

Джерело.

Close