facebook

Повістки і вибори в “Дія”: Федоров зробив термінову заяву

Федоров заявив, чи плануються в “Дія” повістки та проведення виборів.

Деякий час тому і періодично зараз з’являється інформація, що нібито у державному додатку “Дія” буде видача повісток, а також можливе проведення виборів президента. Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров вкотре заявив, чи заплановано такі нововведення найближчим часом, повідомляється в Telegram-каналі Інсайдер UA.

Федоров заспокоїв знову чоловіків, що повісток їм у додатку не розсилатимуть. Також не розглядається варіант проведення голосування за нового президента України у Дії.

При цьому глава Мінцифри заявив, що в лютому планується відкрити код. Він зазначив, що це дуже важливий крок з погляду відкритості, прозорості та технологічності.

Федоров додав, що його відомство довго над цим працювало. Завдяки відкриттю коду розробники з усього світу зможуть подивитися, як працює “Дія”.

При цьому, найближчим часом все ж таки будуть нові послуги в додатку. Наприклад, в українців з’явиться можливість скористатися онлайн-шлюбом.

Тобто пари зможуть без відвідування РАГСу одружуватися. Федоров поділився, що все відбуватиметься на відео. Особливо така послуга важлива для військових та їхніх коханих, які розділені через війну.

Федоров заявив, що не буде спойлером, тож про все не розповість. Але він додав, що буде багато цікавих елементів цього процесу. Глава Мінцифри похвалився, що такої послуги немає у жодній країні світу.

Також, за його словами, планується запустити кабінет пацієнта. Внаслідок цього українці зможуть швидко отримувати інформацію, коли записуються до лікаря, інформацію під час запису до лікаря, про рецепти тощо.

До речі, днями через величезний наплив охочих проголосувати на Національному відборі на “Євробачення-2024” у “Дія” стався збій. Українці зазначили, що це ще одна причина, через яку вибори онлайн проводити не варто.

Джерело.

Close