facebook

Військовий стан та мобілізація по-новому: у Раді ухвалили закон. Подробиці

Депутати Верховної Ради схвалили законопроєкт № 10456 щодо подовження воєнного стану на 90 днів більшістю голосів у вівторок, 6 лютого. Ця ініціатива передбачає продовження дії режиму принаймні до 13 травня 2024 року.

За цей законопроєкт проголосували 335 депутатів. Ярослав Железняк, народний депутат, опублікував на своїй офіційній сторінці в телеграм результати голосування: “Парламент підтримав указ президента (#10456) про продовження воєнного стану. За – 335 голосів. Він діятиме з 14 лютого 2023 року ще на 90 днів, до 13 травня 2024 року”.

Також народний депутат зазначив, що це вже 10 голосування за воєнний стан в Раді.

Раніше Железняк розповів, що комітет Ради з національної безпеки одноголосно підтримав ініціативу щодо продовження воєнного стану, яку запропонував президент Володимир Зеленський.

Зазначено, що в законодавстві не встановлено обмежень щодо кількості продовжень воєнного стану. Після початку повномасштабної агресії росії, воєнний стан було оголошено на всій території України, а також вже неодноразово продовжувався.

Напередодні стало відомо, що президент Зеленський вніс до Ради законопроєкти щодо подовження терміну дії воєнного стану та загальної мобілізації. У пояснювальній записці зазначено, що це необхідно у зв’язку зі збройною агресією російської федерації проти України, що триває.

Джерело.

Close