facebook

Повна блокада кордону: поляки висипали зерно, не пускають допомогу ЗСУ, українці діють у відповідь (відео)

Українські перевізники розпочали власну акцію протесту на трьох пунктах пропуску у відповідь на блокаду вантажівок польськими протестувальниками.

Зміст
Кордон з Польщею – що і де блокують поляки 20 лютого
“Я не підтримую українців”
Поляки повисипали зерно з вагонів
Біля Любліна перекрили автобан, що веде до українського кордону
Виникли черги на кордонах України з іншими країнами ЄС
Які вимоги польських протестувальників
Реакція України на блокування кордону
Реакція польської влади на блокування кордону
На яких пунктах пропуску з Польщею заблокований рух транспорту зараз
Українські перевізники влаштували свій протест на кордоні
Польські фермери-протестувальники 20 лютого влаштували повну блокаду руху на кордоні України через пункт пропуску “Медика-Шегині”. Зокрема, був заблокований і рух поїздів. Поляки не пропускають вантажівки навіть з військовою та гуманітарною допомогою, а також висипали зерно з вантажного вагона. Водночас українські перевізники розпочали свою акцію протесту у відповідь на блокаду.

Все, що відомо про польську блокаду кордону з Україною 20 лютого, читайте на ТСН.ua.

Кордон з Польщею – що і де блокують поляки 20 лютого
Ситуація на українсько-польському кордоні загострюється. Польські фермери тепер блокують рух не лише вантажівок, але й не пропускають військові вантажі для ЗСУ, гуманітарну допомогу та намагаються блокувати залізницю. Своїми діями мітингувальники також вони ускладнюють рух рейсових автобусів.

Вранці речник Держприкордонслужби України Андрій Демченко повідмоив, що рух вантажівок практично відсутній на пунктах пропуску “Ягодин”, “Устилуг”, “Угринів”, “Рава-Руська”, “Шегині” та “Краківець”.

“Фактично рух автобусів відбувається, так само, як і легкових автомобілів. Мені складно дати повністю оцінку, чи ускладнюється рух для автобусів безпосередньо у тих місцях, де блокувальники перебувають на тих автошляхах, які ведуть до кордону. Більше всього, вони повністю не блокують, але своїми діями вони ускладнюють можливість проїзду автобусів, щоб дістатися до кордону”, – поінформував речник ДПСУ.

За інформацією від Демченка, польські протестувальники намагалися перекрити і рух потягів. Однак на місце події приїхала поліція, а за пів години фермери розблокували залізницю.

Водночас страйкарі все одно планують розпочати повну блокаду на всіх інших прикордонних переходах, включно з вузлами зв’язку та під’їздами до перевантажувальних залізничних станцій і морських портів.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: Ситуація з польськими блокувальниками загострюється! Ті придумують собі виправдання – ексклюзив ТСН

“Я не підтримую українців”
У Мережі поширюються відео з польською акцією протесту на кордоні з Україною. На кадрах видно, що на акцію зібралися декілька десятків фермерів з національними прапорами. Вони вигукували: “Це Польща, а не Брюссель. Я не підтримую українців”.

Поляки повисипали зерно з вагонів
Польські протестувальники перекрили залізницю поблизу пункту пропуску “Медика-Шегині” та висипали з вантажного вагона поїзда українське зерно. Цей факт журналісти зафіксували на відео.

Як повідомили в “Укрзалізниці”, це висипане зерно прямувало до Німеччини транзитом через Польщу. Там висловили обурення подією, звернулися до правоохоронців та посольства.

В “УЗ” зазначили, що на станції “Медика” в очікуванні перевантаження – близько 40 українських вантажних вагонів із сільськогосподарською продукцією.

Біля Любліна перекрили автобан, що веде до українського кордону
Поляки також перекрили 20 лютого автобан неподалік від Любліна, що веде до українського кордону. Мітингарі розташували на трасі близько 100 тракторів з біло-червоними прапорами, повідомляє “Радіо Свобода”. На обʼїзних дорогах утворилися кілометрові затори.

Джерело.

Close