facebook

Дуда, схавав? Помста за блокаду: УКРАЇНЦІ ПІДНЯЛИСЯ – по всій Польщі, після жесті на кордоні!

Польські фермери активно блокують ввезення до їхньої країни українського зерна, станом на зараз поляки переходять всі межі дозволеного.

У вівторок, 20 лютого, польські протестувальники перекрили залізницю поблизу пункту пропуску «Медика-Шегині» та розсипали зерно із вагона.

Польські аграрії знову висипали на землю українське зерно, яке добувається кров’ю наших фермерів, під щоденними обстрілами з боку російських загарбників. Цього разу фермери розсипали збіжжя з вантажного вагону. З відео можна зрозуміти, що протестувальники робили це із задоволенням. Тим часом українські перевізники 20 лютого також розпочнуть акцію протесту на трьох пунктах пропуску із Польщею – «Рава-Руська», «Краківець», «Шегині»

На кордонах польські фермери навіть не пропускають фури із гумарною допомогою та допомогою для військових, що є дуже цинічно. Тим часом українці висловлють свої обурення та планують також блокувати кордон з Польщею, щоб ті не могли ввозити товар в нашу країну.

Також на інших кадрах видно, що на протест забралися декілька десятків польських фермерів, які, тримаючи у руках прапор своєї країни, викрикують: «Це Польща, а не Брюссель. Я не підтримую українців».

Україна уже відреагували на акцію польських протестуальників. У Міністерстві закордонних справ засудили дії фермерів та підкреслили, що «блокування польсько-українського кордону, якими би гаслами воно не супроводжувалося, не має виправдання».

«Наземні кордони залишаються важливими в умовах російської агресії. Дії польських протестувальників та окремих радикальних польських політиків підважують українську економіку та стійкість до відбиття агресії Росії. Кордон Польщі та України — це і кордон ЄС. Він не має бути заручником будь-яких політичних інтересів», — написав речник МЗС України Олег Ніколенко на сторінці у фейсбук.

Раніше польські фермери анонсували, що 20 лютого вони мають намір заблокувати всі пункти пропуску на кордоні з Україною, а також вузли зв’язку та під’їзди до перевантажувальних залізничних станцій і морських портів.

Джерело.

Close