facebook

Новий президент?! Залужний вийшов до людей: ОЦЕ ПОСАДА – ну і заявочка, та це крутіше Главкома!

Міжнародний політолог Максим Ялі висловив свої думки щодо політичних амбіцій Валерія Залужного та впливу цих амбіцій на його відставку. Він також зазначив можливість участі Залужного у президентських виборах, поділившись своїми роздумами у власному блозі.

«Звичайно, розумієте, це теж як би одна з причин. Чому зараз відставка Залужного? Бо потрібен час, щоб про Залужного всі забули, якщо він піде у президенти. Мої джерела зокрема говорили про те, що такі амбіції він має», – розповідає Максим Ялі.

Експерт додає, як показували соцопитування, Залужний є єдиним можливим кандидатом, який може виграти у Зеленського у другому турі. 94% респондентів висловили довіру ексголовнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному, за останніми даними КМІС.

«Я, чесно кажучи, виступав проти цього, бо коли у нас проходять вибори, це війна на знищення, природно, чим вміло користувалися б росіяни, вони це вміють. Я вже не кажу про те, що не було можливості провести такі вибори з огляду на кількість переселенців, військових тощо. Їхні результати ставилися би під питання», – пояснює Максим Ялі.

Однак, за його словами, політичні мотиви відставки Залужного залишаються актуальними, хоча в цьому контексті враховуються різні фактори, включаючи стратегію на полі бою.

Тим часом колишній заступник директора Центрального розвідуправління США Джек Девайн наголосив, що заміна головнокомандувача Збройних сил України з Валерія Залужного на Олександра Сирського є внутрішньою справою України.

Аналітик-міжнародник запитав, чи може звільнення президентом України Володимиром Зеленським Залужного вплинути на українсько-американські відносини в контексті надання Україні фінансової допомоги.

“Немає нічого незвичайного, коли президенти в демократичному суспільстві змінюють генералів, особливо під час війни. Якщо подивитися на історію Першої та Другої світової, Громадянської війни часів [президента Авраама] Лінкольна у США, такі зміни – це класика”, – відповів Девайн.

Джерело.

Close