facebook

На українців чекає ще один удар: спочатку тих, у кого газові плити, а потім усіх інших

Голова Спілки споживачів комунальних послуг, Попенко, вказав на можливість підвищення тарифів на газ в Україні у квітні-травні, але не впевнено стверджує, що це станеться. Зазначивши, що питання активно вивчається, він відзначив, що на сьогодні тариф на газ становить 7,96 грн. за кубометр.

Про це повідомляє Телеграм – канал Україна Online: Новини | Політика.

Якщо тариф піднімуть, він може сягнути 9-9,5 грн. При потенційному зростанні вартості газу, це може автоматично призвести до підвищення тарифів на теплопостачання та гарячу воду. Також важливо врахувати, що середня вартість газу в Україні тривалий час знижується і вже четвертий місяць поспіль залишається на низькому рівні.

Міністерство економіки України повідомляє, що ціни на природний газ в країні знижуються вже четвертий місяць поспіль. Фактична ціна реалізації газу за лютий 2024 року склала 12 180,30 гривень за 1 тисячу кубометрів без ПДВ, що на 4,4% менше, ніж у попередньому місяці. Такий тривалий тренд зниження робить газ майже вдвічі дешевшим порівняно з відповідним періодом минулого року. Важливо відзначити, як ці зміни впливатимуть на платіжки споживачів у подальшому.

Джерело.

Close