facebook

Вже з 1 квітня частину українців переведуть на нові тарифи за світло

Скоро для деяких споживачів зміняться тарифи на електроенергію. З 1 квітня набудуть чинності нові тарифи, пише today.ua.

Цю інформацію оприлюднила компанія-постачальник YASNO на їхньому офіційному веб-сайті.

У повідомленні YASNO зазначено, що нові тарифи на електроенергію стосуватимуться не всіх клієнтів, а лише непобутових споживачів.

“На веб-сайті YASNO опубліковані оновлені тарифи на електроенергію для малих непобутових споживачів. Вони набудуть чинності з 01.04.2024 для всіх непобутових клієнтів постачальника універсальних послуг”, – йдеться у повідомленні.

Нові тарифи почнуть діяти з 1 квітня. У повідомленні також зазначено, що тарифи для непобутових споживачів переглядатимуться щомісяця відповідно до методики НКРЕКП. При розрахунку тарифу враховуватимуться наступні компоненти:

ціна закупівлі електроенергії на ринку;
тарифи на послуги оператора системи розподілу;
тарифи на послуги оператора системи передачі;
тарифи на послуги постачальника універсальних послуг.
“У разі незгоди з ціною клієнт має право припинити дію договору”, – зауважила регіональна монополія.

Однак для побутових споживачів поки що нічого не зміниться у квітні. Вони зможуть і надалі оплачувати електроенергію за єдиним тарифом 2,64 грн/кВт-год. Міненерго обіцяє не підвищувати тарифи на комунальні послуги до кінця опалювального сезону, який триває до 1 травня.

Ситуація може змінитися вже з травня для побутових споживачів. Проте Міненерго зазначило, що наразі не розглядається питання щодо підвищення тарифів.

Джерело.

Close