facebook

Весняні канікули скасовуються: стосується шкіл у різних областях

Весняні канікули в Україні триватимуть тиждень.

Українські школярі та їхні батьки з нетерпінням чекають на весняні канікули, щоб відпочити від навчального процесу та з новими силами приступити до навчання в останній чверті навчального року. Як пише портал “Стіна”, весняні канікули настануть вже за два тижні.

Цього навчального року керівництво шкіл в Україні має право самостійно вирішувати коли саме відправити дітей на канікули. Але у Міністерстві освіти та науки України ще у вересні погодили орієнтовні дати для відпочинку школярів від уроків.

Враховуючи той факт, що навчальний період у 2023-2024 роках триватиме до 28 червня через військові дії, весняні канікули розпочнуться трохи пізніше, ніж зазвичай – з 25 березня, і триватимуть до 31 березня. Саме такі дати вказані у орієнтовному графіку канікул від Міносвіти. Водночас школярі у Дніпрі можуть вийти на весняні канікули трохи раніше – з 23 березня, і відпочиватимуть до 31 березня.

На тривалість канікул можуть впливати різні чинники. Зокрема, це тривалість канікул, які були взимку. У багатьох українських школах діти відпочивали цілий місяць, і тепер для учнів таких шкіл весняні канікули вже не передбачені, що пов’язано з тим, що одного навчального року канікули не можуть тривати понад 30 днів.

Зовсім по-іншому відпочиватимуть діти, які відвідують приватні школи, оскільки в таких школах найчастіше встановлюють свої дати канікул і вони можуть відрізнятися від дат канікул у державних навчальних закладах. Тому час весняного відпочинку від навчання у такому разі слід уточнювати у керівництва своїх навчальних закладів.

Попри те, що навчальний рік триватиме майже до кінця червня, останній дзвінок у більшості українських шкіл прозвучить 31 травня. Час, що залишився, школярам нададуть для того, щоб “наздогнати” матеріал, який був пропущений через блекаути і військові дії.

Джерело.

Close