facebook

Тепер до школи просто так не потрапити: почали запроваджувати радикальні зміни

Поліцейські вже розпочали підготовку для роботи в українських школах, розташованих поблизу лінії фронту та прикордонних з росією та Білоруссю.

У рамках нововведення вводиться посада офіцера освітньої безпеки, а поліцейські вже перебувають на навчанні. Відбір фахівців для цієї посади буде проводитися за результатами конкурсу та медичного обстеження. Додатково в кожному навчальному закладі будуть встановлені металошукачі та рамки.

За інформацією кореспондентки ТСН Карини Вакарєвої, Сергій Гутніченко, правоохоронець із 13-річним стажем, вже розпочав свою нову службу в школі на передмісті столиці. Відтепер він відповідає за освітню безпеку.

“Діти дуже цікавляться, чому поліцейський стоїть тут. Вони приходять і задають багато питань: чому ви тут і чи ви маєте зброю?”, – розповідає Сергій Гутніченко.

Офіцер освітньої безпеки буде відповідати за безпеку закладу протягом усього дня, а також буде проводити затримання порушників, перевірку сторонніх осіб та профілактичні бесіди з учнями. Цей проєкт вже успішно реалізовано в 9 школах на Київщині, повідомляє Жанна Осипенко, заступниця голови військової адміністрації.

“При виборі закладів освіти ми враховували їхню опорність та розмір, а також той факт, що вони знаходяться поблизу лінії фронту та мають укриття для учнів, які навчаються очно або змішано”, – пояснює Жанна Осипенко.

Директор школи, Олексій Гайденко, висловлює підтримку цих безпекових заходів, а фахівців відбирають за конкурсом, здійснюючи ретельну перевірку та медичний огляд. Планується, що протягом кількох років офіцери безпеки будуть призначені у всіх українських школах, де навчається понад 100 учнів.

Джерело.

Close